Tema: Ese Për Jetën


Teknologjia Dëmton Jetën E Njeriut

Teknologjia vitet e fundit po zë një vend gjithmonë e më të madh në shoqërinë njerëzore.Ajo ka ndryshuar cilësinë e jetës dhe e ka revolucionarizuar në një shkallē të paimagjinueshme më parë.Por duke i vënë në një "peshore",të mirat dhe të këqijat që sjell teknologjia,shohim se ka më shumë disavantazhe.Këtë mendim e mbështesin shumë shkencëtarë që kanë studiuar hollësisht në lidhje me këtë temë.Ajo që shqetëson më shumë është se popullata globale nuk po i vëren dëmet që sjell teprimi me teknologjinë.Varësia ndaj teknologjisë,po na shkatërron,pak e nga pak,pa e kuptuar.
Varësia e madhe mund të arrijë gjer në atë pikë sa po fillojmë të harrojmë ca cilësi njerëzore ose mosfunksionimi i tyre sic duhet.Duke shkruar më shumë në ekranet e smartphoneve dhe tabletave,brezi i sotëm shkruan më keq dhe me më shumë gabime drejtshkrimore.Brezi i sotēm është vërtetuar që lexon më pak libra,ka nivel më të ulët të inteligjencës.Shkaktar kryesor është përdorimi i tepērt i pajisjeve teknologjike.Ajo po dëmton edhe shëndetin tonë.Organet jetësore si;sytë,truri,muskujt,zemra nuk funksionojnë ashtu sic duhet tek personat që vuajnë varësinë nga teknologjia.Po vihet re një rritje e konsiderueshme e njerëzve me probleme të ndryshme shëndetësore,paralelisht me rritjen e popullaritetit të teknologjisë.Gjithashtu,ajo po ndryshon mënyrën e të menduarit tonë.Ne po fillojmë të mendojmë vetëm për teknologjinë dhe për asgjë tjetër.Kjo ndikon në mbingarkesën dhe në crregullime të sistemit nervor.Ajo na bën më agresivë dhe persona më të stresuar.Teknologjia dëmton anën emocionale dhe morale të njeriut.Kjo kuptohet fare thjeshtë duke marrë një shembull.Marrim dikë,i cili nuk ka produktet më të fundit teknologjike.Ai do ndihej i përbuzur dhe i përjashtuar.Ngaqë i gjithë grupi i tij shoqëror kanë produktet më të mira të teknologjisë.Ky hendek haset ngado.Rrjetet sociale,po dëmtojnë privatësinë e kujtdo.Kohët e fundit fjala"privatësi"për ne,po e humbet kuptimin.Të gjitha këto sjellin ulje të reputacionit,abuzimin dhe rrëmbimin e fëmijëve nga abuzues të ndryshëm.E gjithë kjo situatë është shqetësuese.Por askush nuk di të mbajë përgjegjësi.Qëllimi se përse perfeksionohet teknologjia është përmirësimi i botës dhe i mënyrës së jetesës.Prandaj nëse ne përpiqemi të korrigjojmë të metat e teknologjisë,ky qëllim do arrihej

- Ese nga Kevin Çika


- U dërgua nga Kevincika -


{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0