Leon Tolstoi
Leon Tolstoi

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1828-1910)

 • Ndërroi jetë më:
 • 20-11-1910
 • Vendlindja:
 • RusiBiografia

BIOGRAFIA: Leon Tolstoi është një autor/publicist i huaj. Lev Nikollàevič Tolstoy apo Leon Tolstoi (Jàsnaya Polyana, 9 shtator 1828 - Astàpovo, 20 nëntor 1910), ishte një shkrimtar, filozof dhe aktivist shoqëror rus. Jeta e Tolstoit ishte e gjatë dhe tragjike, e dominuar nga një tension i thellë. Tolstoi kishte një evolucion të brendshëm të pandërprerë, të mundimshëm, ai luftoi me veten dhe me botën, dhe kjo luftë, ndonjëherë e vrullshme, ushqeu pa pushim impulsin krijues. Prandaj studimi i jetës së ...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Leon Tolstoi

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriut i pëlqen të shohë të përulur edhe mikun e tij më të mirë. Pikërisht mbi përulësinë bazohet pjesërisht miqësia.
   aforizma
  2
  789
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ndryshimi mes njerëzve është vetëm ndryshim në dije.
   aforizma
  0
  781
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njerëzit të mbysin siç bëjnë qentë me qenin e plagosur. I vetmi shpëtim nga njerëzit është të fshehësh plagët.
   aforizma
  0
  781
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu dashuron jo ngaqë ka interes të dojë këtë apo atë, por ngaqë dashuria është esenca e shpirtit të tij.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu nuk është kurrë më egoist se në çastet e entuziazmit.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk më pëlqejnë lotët, por më e keqja është të mos mund të qash.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse heshtja u ka hije të mençurve, ajo akoma më shumë u ka hije budallenjve.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Pavarësisht se mjekët e kuronin, i heqnin gjak dhe i jepnin ilaçe, ai prapëseprapë u shërua.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Që të thuash atë çfarë dëshiron të thuash në mënyrë të kuptueshme, fol sinqerisht, e që të flasësh sinqerisht, thuaji mendimet siç të vijnë.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  S'është hajdut ai që merr ç'i nevojitet, por ai që mban e s'ua jep të tjerëve, diçka që atij s'i duhet patjetër, por që të tjerëve uduhet medoemos.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sekreti i lumturisë nuk është të bësh gjithmonë atë që do, por të duash gjithmonë atë që bën.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të gjitha familjet e lumtura përngjajnë me njëra-tjetrën, por çdo familje e palumtur është e palumtur në mënyrën e vet.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të gjithë mendojnë të ndryshojnë njerëzimin, por askush nuk mendon të ndryshojë vetveten.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të gjtha idetë që kanë pasoja të mëdha janë idetë e thjeshta.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  …Shumë shpesh ndodh që diskuton me zjarr vetëm sepse nuk arrin të kuptosh me saktësi çfarë kërkon të vërtetojë kundërshtari.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo vepër e rreme, e lavdëruar nga kritikët është një portë në të cilën menjëherë sulen hipokritët e artit.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Arti gjithnjë i ka shërbyer shkencës mbi jetën.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Artisti dhe për këtë quhet artist, i shikon objektet jo ashtu si do ai, por si janë në të vërtetë.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Askush nuk mund të dijë gjithçka, por është turp dhe e dënueshme ta heqësh veten sikur di atë që nuk e di.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Atje ku nuk pasqyrohet mendimi çdo gjë është e lehtë, e parëndësishme.
   aforizma
  0
  779

Komente 0