TEKSTESHQIP

Maria Lajçaj & Pëllumb Vrnica
Kurrë S'i Ndan Shqiptarët Kufiri
Lyrics

1000 here ju kam lute Zotit
Veç per ty moj lulja e Hotit
Me u bo fat bjeshkeve me fry
O veç me ardhe o me ndejt me ty

Oh mor djale i Dukagjinit
Ju kam lute shume here bilbilit
Si fluturonte bjeshke ne bjeshke
O me t'knu kangen si kam desht

Ref...
Trojet therrasin o me nje za
Pa u bashku s'durohet ma
Pa ardhe dita si kem dashte
O kange e zemra me i bo bashke

Kurre perjete s'i qajme do halle
Per pa i thane Shqipni e madhe
Pa na kthy borxhin Evropa
Qe na ndau ne copa copa

Moj e bukura ne Hotin tone
Padrejtesi kemi pase gjithmone
Hasmi kurre per ne s'ka dashte
O dy pellambe toke me na i bo bashke

O mor djale djale Dukagjini
Kurre s'i ndan shqiptaret kufini
Na ndan zjarri e na ndan pragu
O na bashkon gjuha dhe gjaku

Ref...
Trojet therrasin o me nje za
Pa u bashku s'durohet ma
Pa ardhe dita si kem dashte
O kange e zemra me i bo bashke

Kurre perjete s'i qajme do halle
Per pa i thane Shqipni e madhe
Pa na kthy borxhin Evropa
Qe na ndau ne copa copa

...

Ref...
Trojet therrasin o me nje za
Pa u bashku s'durohet ma
Pa ardhe dita si kem dashte
O kange e zemra me i bo bashke

Kurre perjete s'i qajme do halle
Per pa i thane Shqipni e madhe
Pa na kthy borxhin Evropa
Qe na ndau ne copa copa