Mark Twain
Mark Twain

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1835-1910)

 • Ndërroi jetë më:
 • 21-4-1910
 • Vendlindja:
 • FloridaBiografia

BIOGRAFIA: Mark Twain është një autor/publicist i huaj. Mark Twain, pseudonimi i Samuel Langhorne Clemens (Florida, 30 nëntor 1835 - Redding, 21 prill 1910), ishte një shkrimtar, humorist, aforist dhe lektor Amerikan, autor i kryeveprave të njohura të letërsisë amerikane të shekullit të 19-të si Adventures e Tom Sawyer dhe Aventurat e Huckleberry Finn hynë në imagjinatën kolektive dhe kanë pasur transpozime të shumta televizive dhe filmike. Ai konsiderohet si një nga të famshmit më të mëdhenj ameri...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Mark Twain

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Armiku e miku yt, bashkë, të godasin në zemër. I pari flet keq për ty, e i dyti vjen e ta thotë.
   aforizma
  1
  884
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mundohuni të jetoni në mënyrë të tillë që vdekja juaj të hidhërojë edhe shoferin e makinës funebre.
   aforizma
  1
  872
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sapuni dhe arsimi nuk kanë efekt të menjëhershëm siç ka një masakër, por në terma afatgjatë janë të pakrahasueshëm.
   aforizma
  1
  869
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nga të gjitha gjërat që kam humbur, më ka marrë malli më shumë për trurin.
   aforizma
  1
  867
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeri mos i beso shprehjes "Njih vetveten". Sapo ta njohësh do të marrësh arratinë.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu është e vetmja krijesë që skuqet nga turpi, ose që duhet të skuqet nga turpi.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu u krijua në fund të javës, kur Zoti ishte i lodhur.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Miq të mirë, libra të mirë dhe ndërgjegje të qetë: kjo është jeta ideale.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mos prit, koha asnjëherë nuk është e përshtatshmja.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sekreti i ecjes përpara qëndron tek nisja.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është e vërtetë që një herë në jetë, fati troket në jetën e çdo njeriu, por shumë herë në këto raste, njeriu është në pijetoren e lagjes.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çfarë privilegji që kishte Adami! Kur thoshte ndonjë gjë të hajrit, e dinte se askush tjetër s'e kishte thënë para tij.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që nuk lexon libra të mirë, nuk ka asnjë avantazh më tepër se ai që nuk di të lexojë.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ajo që të nevojitet në jetë është injoranca dhe vetbesimi, pastaj suksesi është i sigurt.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë nuk ka më shumë nevojë për ndryshim sesa zakonet e të tjerëve.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë nuk shtyn drejt krimeve financiare më shumë se një mjerim i skajshëm apo një pasuri e majme.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Bankieri është personi që ta jep çadrën hua kur ka diell e ta merr sërish sapo nis shiu.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Krevati është vendi më i rrezikshëm i botës: aty vdesin nëntëdhjetë përqind e njerëzve.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kujdes kur të lexoni libra shëndeti. Mund të vdisni për një gabim shtypi.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse thua gjithmonë të vërtetën, nuk ke nevojë të mbash mend çdo gjë.
   aforizma
  0
  865

Komente 2