Michel De Montaigne
Michel De Montaigne

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}


  (1533-1592)
 • Vendlindja:
 • Bordo Francë

Biografia

BIOGRAFIA: Michel De Montaigne është një autor/publicist i huaj. Michel Eyquem de Montaigne (Bordo, 28 shkurt 1533 - Saint-Michel-de-Montaigne, 13 shtator 1592) ishte një filozof, shkrimtar dhe politikan francez i njohur gjithashtu si aforist. Montaigne lindi në një familje tregtare Bordeaux që ishte fisnikëruar dy breza më parë. Stërgjyshi i tij, Ramon Eyquem, në vitin 1477, kishte blerë një kështjellë të shekullit të 14-të në Saint-Michel-de-Montaigne, në Périgord, dhe në këtë mënyrë fitoi titullin "Seigneur...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Michel De Montaigne

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Natyra na ka dhënë një hyrje të vetme në jetë, e mijëra dalje.
   aforizma
  3
  502
 • 2021-02-08 14:34:41
  Natyra s’është gjë tjetër veçse një poezi enigmatike.
   aforizma
  5
  480
 • 2021-02-08 14:34:41
  Gratë kanë të drejtë të rebelohen ndaj ligjeve, pasi ne i kemi bërë pa to.
   aforizma
  1
  473
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu duhet të jetë pak i çmendur, nëse nuk do që të jetë akoma më budalla.
   aforizma
  0
  469
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu që ka frikë të vuajë, tashmë e vuan frikën e tij.
   aforizma
  0
  469
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është çudi që rastësia ka kaq shumë pushtet mbi ne, duke qenë se rrojmë shkujdesur.
   aforizma
  0
  469
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shumë dije sjell shumë dyshime.
   aforizma
  0
  469
 • 2021-02-08 14:34:41
  Veset tona më të mëdha e marrin drejtimin e tyre që në fëmijërinë tonë të hershme.
   aforizma
  0
  469
 • 2021-02-08 14:34:41
  Martesa më e mirë do të ishte midis një burri të shurdhër dhe një gruaje të verbër.
   aforizma
  0
  469
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është ligji i ligjeve, që secili të respektojë ligjet e vendit ku gjendet.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ç’u ka bërë njerëzve vallë akti seksual, kaq i natyrshëm, kaq i nevojshëm e kaq i drejtë, saqë të mos guxohet të flitet për të pa turp e të përjashtohet nga fjalimet serioze?
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Arsyeja ime nuk është mësuar të përkulet, gjunjët e mi po.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë fisnike nuk është realizuar pa rreziqe.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dëshira jonë përçmon e braktis atë që kemi, për t’u turrur pas atyre që s’kemi.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dhuratat e fatit nuk gjenden kurrë në të njëjtin vend me meritën.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  E tashmja nuk ekziston: e tashme quhet pika ku e ardhmja takon të shkuarën.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Jo çdo gjë që lëkundet bie.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ka më shumë libra që u kushtohen librave, se libra që i kushtohen çfarëdo lënde tjetër.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ka një ndryshim të madh mes atij që nuk do të mëkatojë dhe atij që nuk di të mëkatojë.
   aforizma
  0
  468
 • 2021-02-08 14:34:41
  Më duket më e përshtatshme të mbaj gjithë jetën një parzmore sesa virgjërinë.
   aforizma
  0
  468

Komente 0