TEKSTESHQIP

Naxhije Bytyqi
Kreshtat E Kosoves
Lyrics

Oooo Kreshtat e Kosovës kanë marrë ngjyrë të kuqe,
krushqit e dardanit janë nis me marrë nuse,
po i'u prin përpara shqipja e Kastriotit,
Ooo lul’ bozhuret çelin nëpër flakë t'barutit.

Ooo Oj Kosovë e kuqe do ta sjellim dritën,
Gryka jonë e skuqur n'gjallë Azem Galicën,
toka jonë e djegur po lahet me gjak,
Ooo ty ta falim jetën po na duket pak.

Ooo Na u bënë kala kullat me bedena,
prap n’ket tok po rriten oo Hamza dhe Adema,
amaneti i tyre ta fitojmë lirinë,
Ooo Me pushkë mbrojmë Kosoven,
e nderojmë Shqipninë eee.
INFO
Muzika dhe teksti është përshtatur nga Rexhep Selimi.