TEKSTESHQIP

Rifat Berisha
Tahir Mehes
Lyrics

n'atë Prekaz paska ra stuhia
prapë komitat po ja qon Sërbia
për me vra more me plaçkitë
kanë harru po u plaqin sytë
kanë harru krentë e Sërbisë
ky osht trolli i Ahmet Delisë
kanë harru po na i marrtë Dreqi
aty i pret more Mursel Ahmeti

kanë harru po na i nxoftë nama
se Drenica ka djelmë si Zana
n'çdo kodër të Drenicës
prapë rreh zemra e Azem Galices
prapë rreh zemra e Shotes trime
po Drenica ka prapë Qerime
për me msu brezat që vin
qysh luftohet more me Serbinë

kanë harru paj n'Belicë tu Kisha
kur luftojë qaj Nak Berisha
krahë për krahë me Sadri Shalen
tridhet Shki në flakë i kallen
Nak Berisha në ball t'komites
prapë po hec Lugut t'Kerrnines
kur t'na msyn Shkiet n'kto anë
Nak Berisha u del në mejdan

kanë harru po t'bijtë e bushtres
se ky osht trolli i Shaban Polluzhes
dhe osht trolli i Mehmet Gradices
faqe t'bardhë i kanë lonë Drenices
kta dy trima ballë e m'ballë
prapë Drenica po i mban të gjallë
prej armikut kurr s'i kap tuta
digjen në Kullë bash si Oso Kuka

Zot i madh na i pastë marru
shih sa shpejtë paskan harru
se s'duron kush ato me rrethu
as s'ja ban ftyra për me u dorzu
se i pret trimi si rrufeja
n'Kullë të vet osht ore Tahir Meha
Tahir Meha qaj biri i plakut
bukur mirë more na patë ardhë hakut

ni gja Shkau le ta kupton
asniher mos ta harron
mo Drenicen t'vetme s'e lomë
kur des njo do t'desim te tonë
veç ni pushkë n'Drenicë me krisë
po i jep kushtrimin krejtë Shqiptarisë