TEKSTESHQIP

Riza Selimi
Deshmorit Ismet Krasniqi
Lyrics

Shpesh terbohet Marsi moti lshon stuhi
Shpesh i kput lulet pranveren e n’zin
N’vend te eres t’lules sjell tym e ujë t'vale
Por Ismet Krasniqit hovin dot s’ja ndal

Nisur nga Serbia nga qerdhja ku rrinë
Stihu me re te zeza sullen mbi Prishtinë
Me gjoks I pret trimi qe s’vdes kur vritet
Gdhendur n’permendore emir I rritet

Ref;
Gur themel ju be gjaku per Liri
Gjaku I Ismetit po I mbledh shokt e tij
K’shtu I qel e I keput shume lule pranvera
Por sa e keput qelin mija tjera
Se jemi n’token tone e jemi n’Iliri
Ketu rredh gjake shqiptari ktu I thone Shqipni


Marsi I zgjon djemt qe rrojn e bijn burrerrisht
Historis I japin vulen me nje gisht
Ku gishti I Ismetit u drejtu I pari
N’ate vend t’ka kall pelumb dhe Adem Jashari

Ke msy Kosoven shka me e mush varre
Ke me gjet varr vetes me ike me marre