TEKSTESHQIP

Riza Selimi
Kenge Per Deshmorin Rrahman Murati
Lyrics

Kur Kosova lshon kushtrim
Jehon male e jehon fushe
Si rrufe zgjohet nje Trime
Barut pushken e ka mbush
Fare e vjeter bime e re
Une jame lis rritur n'Gollak
Trup e dege mu me mi pre
Prej nje rrenje ngritem prap

Ne turtura m'shkoj nje jete
Trupi rjepur lkura m'ra
Nje damar gjall ne m'pas met
Sherrin shkau ka me ma pa

REF:
Krismat e Pranveres lshon ushtimen shpati shpatit
Z'duron t'hujt te pragu i deres
Pushka e Rrahman Murtatit

Veq kur bjeshka merr qetsi
Dhe ni pushk i ndalet zani
Qonu thirrni gjithe lavdi
Ra deshmor Rrahman Murati
II
Pushken n'faqe sot e pshteta
Thumb per thumb me ty meu mat
Qyre shka qysh sillet jeta
Tash as une s'jam duar that
Erdhi dita dhe per mua
Ne Prekoc e ne Marec
Se i gjall ti ndash pshtue
As ni hap para mos me hec

Keshtu trimat armt i ngjeshin
N'vi te frontit t'paret dalin
Bashk me trim Rrahim Gerbeshin
Gjakatarve u n'dalin hapin

Ref