Fjala

Sa e ëmbël, dhe e brishtë.
Herë këndshme, herë e trishtë!
Me fjalë t 'mire.
Benë shumë për veti!
Mund ta sheh hairin dhe shteti!

Po me fjalë, mund te behën ura!
Behën bashkë shumë gra dhe burra
po te bëjnë mendjen, e vetë,
mund te bëjnë puqe ne shtet!

Me fjalë ndahen, kodra e brigje
bëjmë marrëveshje-hapen shtigje!
me fjalë të ëmbla nisë e mbara.
Ndërrojmë unaza, bëhen dasma,
Me fjalë t 'mire se jo me t 'keqe,
bëjmë kuvende dhe ahengje!

Fjalë e keqe s'ka uratë,
s'të le t 'qete as ditë as natë,
e shumë shpesh te ve për muri!
Nuk te le jo 'kurrfarë 'burri!

Fjalë e ëmbël buzë e gazë,
thellë ne shpirte, te benë me u kënaq!
i banë t 'mirat, fetë e fetë.
Dhe vetë jeta mban lezet!

Me fjalë tëmbla bëjmë marrëveshje.
I banë t' gjithë te zgjojnë kureshtje!
shpëlahen t 'këqijat, ma s'kanë vend,
e banë veten me u përmend

- poezi nga Sahit Shala


- Poezia u dërgua nga SahitShala -

Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  132