TEKSTESHQIP

Salih Bajrami-Krasniqi
Mahmut Pasha Po Rrin N'krevet
Lyrics

Mahmut pasha Po rri nkrevet,
thet gjinollit mos ki dert,
t'i qon pasha ty nja 500 vet,
n'dash o me banen o prishtinen fet,
u zdorgjen drenica kokan ra ne Golesh
per prishtin a sun murt gja vesh
a murt gja vesh mas ma nit o naj fjal
u zdorgjen podrimja naj kan dhanun zjarr
zot i madh kan e kan ata t'par
Salih Agen e kan komandar
hajde hajde djal more salih aga
Lum bajraku qe te njek permrapa,
Lum bajraku qe te njek ty,
sali aga ne ato gjurdi,
fyt per fyt me prishtinali,
fyt per fyt t'madhe bertet,
asqerin tem gja spo e pret
o jo per luft mor tybe n'pe kam dert
o majnja djemlosha o shpatit o perpjet
ma'ni djelmnosha qati bregi,
kah po u prin maliq Begi,
qati bregi djem mor qati shpati
salih aga t'madhe piskati,
ma'ni djelmnosha qati shpati,
se mu ka vra ati,
vec ti shnosh sali aga,
vranq ma te mire te jep pasha,
Ta jep pasha zog atit te zi,
sali aga ne ato gjurdi,
ni selam qomja babes n'shpi,
thuj n'prishtine ne dhe me kan shti,
ni selam qomja babes plak,
thuj mu ngri dallama ne Gjak,
ni selam qomja mahmut pashes,
thuj t'u vra Nipi i zenel ages,
mahmut pasha Po rri nkrevet,
rreh shuplak Po Ban medet,
me Kurt agen tybe smuj mu pjek,
jau kam marr salihin o me bese.

DËRGOI: