TEKSTESHQIP

Shaqir Cerrvadiku & Mahmut Ferati
I Meçmi Dhe Budalla
Lyrics

I
Ngjyra, ngjyra kjo dynja
nje pare mend kerkush si ka
Per mi ra qdo puneve ne fije
njeri vlen aq sa ka dije
Ai i meqmi me nje fjale
e pajton krejt nje mahalle
Ai budalla qe nuk din
turbullon ujin qe e pin
Ai i meqmi fjale s'hargjon
kur e sheh qe ska kush ngon
Ai budalla e prish renin
kur ja zen o t'meqmit venin

II
Ai i meqmi me 5 pare
5000 vetve ju bon qare
Me ja dhan paret budalles
ja qet flaken krejt mahalles
Me t'qellu hogja budalle
kurre kah kibla ski mu fal
Me t'qellu hogja me men
kun shejtanit si len ven
Me t'qellu mjeku budalle
prej spitalit s'del i gjalle
Me t'qellu mjeku me dije
pa e kry fjalen te bjen n'fije

III
Me pleqnu pune dijetari
qka ka mbrapsht e kthen per s'mbari
Me t'pleqnu budalla punet
thot ti vetes puthja hunet
Me t'qellu budalle kengetari
ta bon dasmen dite pazari
Me t'qellu kengetar me men
me za t'tij njerzia flejne
Tupangji me kan budalla
ka me hjek prej tij mahalla
Tupangji me kan me men
hjeshon vallen ne cdo ven

IV
Ai i meqmi fjale sheqer
din ku jep e din ku merr
Ai budalla qe ska men
pak me dhon, gjithe ta permen
Me i qu 10 budalle me ble
i 11-ti, vet ti je
Me i qu 10 budalle me shite
budalle je, po se ke dite
Ai qe din drite ka me ba
ai qe s'din lyp terr ku s'ka
na dhashte zoti n'kete dynja
na ndihmoft veten me pa.

DËRGOI: