Më mbaj mend (për 1 muaj)

Tema: Poezi Për Trishtim


Në Mes Të Askundit

Po po sigurisht se ndodhi
Ftohtë
Pak para vitit të ri
Fjollat e dëborës mbulojnë rrugëst
Dhe
Ndodhi e frikësuara
Në anën e djathtë ë korsit
Anësorja e hollë e ndrydhur e lakuar…

Rrëshkjet vetura papritmas
Hutuar u gjenda në mes të humnerës
Gërvishtur arrita të hapojë jashtë
Në vendin e vogël
Isha në mes të askundit
Ndëgjuar shumë herë kam
Veturën do gjej të sakatosur në mëngjes
Në rast se e lë pa kujdes…

Udhëtoj në këmbë
Dhjetë e do minuta
Ja një shtëpi jashtë fshatit
Pa u hamendur
Ngadal trokita…

Britma e lartë e burrit
-Kush he në…..është në këtë orë
Thashë- më ndihmo jam në zor
Dera heshtur u hap
Pëgjumur me mjekër të deformuar
-Çdo më pyeti
Jam në hall veturën kam jashtë tek lumi
Po dhe çka don - tha ai
-Hë bëlbzova
-Don ndihmë jam në moshë
Vetëm rroj por ndëgjo
Shko në shtëpi atje në fshat mos
Dë të të qëllojnë natë është
-Por…u mundova të flasë
- Shko, ku e ke veturën më pyeti
-Poshtë ke lumi thashë
Më shikjoi edhe një here
Më mirë e ke shko në shtëpi…

- Ç’farë flet …ku në shtëpi,,,
- Poshtë atje është hani I Narytit
- Gjindet aty shtëpia e uhëtarëve…
U vendos u bë
Kalova natën në han
Në të gdhirë ndëgjova
-Plaki ujit asfaltin është brylë rrëshkjet
Hap pas hapi
Vëret gjeta veturën kufomë…

- Poezi nga Tyran Prizren Spahiu


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim