TEKSTESHQIP

Violeta Kukaj Retkoceri
I Mërguar
Lyrics

I mërguar prej shtëpis
prej atdheut vendit tim
kur agimi i djalëris
zu ndriconte me shkëlqim

(2herë)
Aty larg i mallëngjyer,
por si murgu në shkretin
por me këngë e zemër thyer
vallë a kthehem përsëri

Ecë, e ecë o shpresë e lirë
që më dukesh sikur flet
dhe një lajm si më të mirë
një të falur me shëndet

(2 herë)
si kandili i pashuar
që ndër jetë, s'është i d'lirë
dërgoji dirtë të uruar
ati vendi, dheut tim

O Kosovë, o vend i bukur
fusha e male plot me arë
kur çdo burr në të dukur
është trim e luftëtar

(2herë)
me sa mallë e sa dëshirë
atë ditë po e pres
që dhe unë të jem i lirë
pran prindërve të mi të shkretë

DËRGOI: