TEKSTESHQIP

Xeni Dhe Sinani
Zahir Pajaziti
Lyrics

Shkrepi dielli mbi atdhe
Kush po mbjell me gjak lirine
Nane Shqipni gjalle bijt t'i kesh
Shkrepin pushket ne Prishtine

Si rrufe mbi tirani
Vetetime pushka i zdriti
Komandant vjen me lirine
Trim Zahir Pajaziti

Nane Kosove te uroj per djalin
Nane Kosove te uroj trimnine
Bijt e tuj gjakun ta falin
Bijt e tuj t'sjellin lirine

Pushkat i jen ngrit krejt Llapin
Si jehone fluturon mbi qiell
Trim Zahiri s'e ndal hapin
Mbi Kosove shndrrit si diell

Ligjeron per historine
Monumet i shkrim ne ar
Therret Ademin ne Prishtine
Ketu po te pres o legjendar

Hajde pra se m'ka marre malli
Te vjen si pashe me lirine
Do te vjen shpejt edhe luani
Te takohemi ne Prishtine

M'thone Zahir si dikur
Jam prape gjalle o s'ligem dot
Kam Edmondin dhe Hakifi
Si dy pushket me barot

Si kujtim medet Osmani
Per keta breza qe po rriten
Kur t'na therret Adem Jashari
Gjithe heronjte serish do te ngriten

Kur t'na therret Adem Jashari
Gjithe heronjte serish do te ngriten