TEKSTESHQIP

Xhavit Avdyli
Zog Pa Fole
Lyrics

I
O zot shihe zemrën time
Kam mbet vetëm në kujtime
Jam ba tym në mes shtërngatës
Sytë po marrin ngjyrë të natës

M'kan pas than burrat e vjetër
Tretë gurbeti gurë e hekur
Këtu bilbili s'këndon kangë
Dhe pranvera qenka e rand

Refreni
Nuk ka zemër që s'pëlcet
Kur merr rrugën për gurbet
Qjelli sot i zbrazët mbet
Si një zog pa fole t'vetë
Jeta qenka terr i zi
O si një kangë pa melodi

II
Kalojnë muaj e shkojnë vjetë
E kërkoj dheun që flet
Në mërgim o miqët e mi
Jam veq numër s'jam njeri

N'vendin tim kisha me u shkri
Plak me kan dukem i ri
M'duket vehtja prej së largu
S'më njeh dera s'mënjeh pragu

Refreni
S'po ja shoh mir lapsit ngjyrën
Kam harru dhe nanës ftyrën
N'zemër mbeta i mallëngjyer
Si një zog me krah të thyer
Prandaj shpirti mu këput sot
O me duar t'mija fshij veq lotë