TEKSTESHQIP

Zeliha Sina
Buka Dhe Çeliku
Lyrics

Vrapojne vogelushet neper arra
toka buzeqesh dhe thote keta c'jane
te rinj te reja veterane
mbledhin kallinjte duart plot

Hapem tatraca thell ne male
zhdukem mocale e keneta
tham buken do ta bejme vete'
dhe do ta mbajme kete premtim

Token duam o si lirine
risim grurin o si femine
ne syte tona sheh lumturine
eshte gazi i jetes se re

Ngrehu hidh valle nder gezime
Shqiperia jone gjithmone trime
per ty celin o vec agime
eshte kenge e jetes se re

Toka nen vehte kishte hekur
ne shekuj flinte minerali
plurin prej druri kish fshatari
endra e metalit ndizej zjarr

Por duhej vite te kalonin
me keto duar shkrime celikun
ta ngrinim lart metalurgjikun
drite e mburoje per kete dhe

Token duam o si lirine
risim grurin o si femine
ne syte tona sheh lumturine
eshte gazi i jetes se re

Ngrehu hidh valle nder gezime
Shqiperia jone gjithmone trime
per ty celin o vec agime
eshte kenge e jetes se re

Na ndrit ky djell si arr
na buzeqesh kjo toke
lum per ty moj parti
Vrazon celik shqiptar
vallezo o grure si det
lum per ty Shqiperi!