TEKSTESHQIP

Albërije Hadërgjonaj
Miresia Dhe E Verteta
Lyrics

Pse syte e nenes jane mbuluar me lote
Ti pse valle na ke harruar o zot
Pse toka ime e bekuar nuk çel
Pse dielli rri kaq i menduar kur del

Ne vend te këngëve veç krisma dëgjojmë
Vajza te reja me vello zije shikojmë
Femijte e vegjël rrinë të menduar si pleq
Po kush vallë na ka ngatërruar kaq keq

Zotin nga gjumi unë dua ta zgjoj
Zemër lënduar për ju sot këndoj
Dua ti lutem me përgjerim
Të na çlirojë, të na çliroj nga ky mallkim

(refren)
Të sjellim dritën e mirësisë
Të ndezim zjarrin e dashurise
Si trëndafil të çeli jeta
Nga mirësia dhe e vërteta
(dy herë)

Në vend të këngëve veç krisma dëgjojmë
Vajza te reja me vello zije shikojme
Fëmijët e vegjel rrinë të menduar si pleq
Po kush vallë na ka ngatërruar kaq keq

Zotin nga gjumi unë dua ta zgjoj
Zemër lënduar për ju sot këndoj
Dua ti lutem me përgjerim
Të na çlirojë, të na çliroj nga ky mallkim

(Refreni)

DËRGOI:
INFO
Këngën e kompozoi Luan Zhegu, ndërsa për arranzhimin u përkujdes Miron Kotani.