TEKSTESHQIP

Aleksandër Gjoka
Shqiperi
Lyrics

Ditet qe ti pret, dhe une i pres
Pse vuaj, nuk shterron
Do te kthehem, si dallandyshet nje mengjes
Toka ime, te adhuroj

Netet qe ti urren, une do ti djeg
Pse hesht, une nuk harroj,
Drejt teje, zemra gjithmon' gjen nje shteg
Shqiperi te adhuroj.
Drejt teje, zemra gjithmon' gjen nje shteg
Shqiperi te adhuroj.

Burim qe s'ka te sosur je, Shqiperi
Ti je det e ti je krua
Kalterimet e rilindjes aguan
Ti gurgullo se te dua.

Burim qe s'ka te sosur je, Shqiperi
Ti je det e ti je krua
Kalterimet e rilindjes aguan
Ti gurgullo se te dua.

Vitet qe ti mplak dhe une i mplak,
Une hesht ti gjemon
Drejt teje zemra gjithmon e merr nje vrap
Toka ime me rinon.

Ditet qe ti bredh, dhe une i bredh,
Ti hesht, un' gjemoj
Do te kthehem, me dallandyshet nje mengjes,
Atdheu im, te adhuroj

Drejt teje, zemra gjithmon’ gjen nje shteg
Shqiperi te adhuroj.

Burim qe s'ka te sosur je, Shqiperi
Ti je det e ti je krua
Kalterimet e rilindjes aguan
Ti gurgullo se te dua.

Burim qe s'ka te sosur je, Shqiperi
Ti je det e ti je krua
Kalterimet e rilindjes aguan
Ti gurgullo se te dua.