TEKSTESHQIP

Asim Gashi
Prej Shtëpisë
Lyrics

Prej shtepise kur jam dale
me tha nana udha e mbare
e shkreta nane me lot ne sy
mi tha dy fjale
e le vetem te shkreten nane

Mos harro token qe te lindi
mos harro nanen qe te rriti
ne vend te huj dita asht nate
kthefsh o bir me faqe te bardh

prej femive kur jam ndae
toka e zez sikur me ka zane.
babën plak sytë e kan lanė
nuse zeza kjante
n‘zae kjante n‘zae.

Mos harro token qe te lindi
mos harro nanen qe te rriti
ne vend te huj dita asht nate
kthefsh o bir me faqe te bardh

Ulem darkë n‘gurbet me ngrëne
para syshë fëmia m‘kan
dale thrrasin babë
qohem buken s‘muj me ngrëne
qofshë mallku gurbet oj rane
gurbet oj rane.

Mos harro token qe te lindi
mos harro nanen qe te rriti
ne vend te huj dita asht nate
kthefsh o bir me faqe te bardh
INFO
Komponimin dhe tekstin e realizoi Shaqir Cërvadiku, teksa autor i orkestrimit është Shpeta Sound.