TEKSTESHQIP
Dren Abazi
Zjarr E Akull
Flag ShqipShqip
Mos më thuaj se ti do të ikësh tash,
Pa shumë zhurmë, e pa shumë bujë, mos thuj!
Mos më thuaj, se kjo është nata e fundit bashkë,
Rrugët na ndahen, e na mbesim të hujë

E nëse ti do t’ikësh nesër,
Çaj s’do t’pijmë ma n’park,
Unë do t’vij aty i heshtur,
Do t’shikoj nga larg

Kush e di...
Mbase jeta kaq kohë kishte,
Për ne të dy,
Nji botë tjetër, ma e mirë do t’ishte
Por, unë e di...
asgjë tjetër nuk e ka ma atë hijeshi,
Që e sjell veç hija jote,
Sa herë që shfaqesh ti!

Të ftohtë si akull jam mësuar të t’kem përballë,
Dhe nuk e di nëse e lumtur,
Je vallë?!
Me buzët e ngrohta, ti prap te ftohta i ke ato fjalë,
Të ftohtë si akull jam mësuar të t’kem përballë!

Kush e di...
Mbase jeta kaq kohë kishte,
Për ne të dy,
Nji botë tjetër, ma e mirë do t’ishte
Por, unë e di...
asgjë tjetër nuk e ka ma atë hijeshi,
Që e sjell veç hija jote,
Sa herë që shfaqesh ti!
Fire And Ice
Flag AnglishtAnglisht
Don't tell me you're leaving now
Without much sound, much fuss, don't say it
Don't tell me that this is the last night together
Our ways got separated, and we'll become strangers

And if you are going to leave tomorrow
We won't drink tea in the park no more
I'll come there quietly
To watch you from afar

Who knows
Maybe life only had this much time
For us two
Another world would be much better
But I know
Nothing has the same grace anymore
The grace only your shadow brings
Whenever you come by

I'm used to having you beside, cold as ice
And I don't know if you're happy
Are you?
Warm lips, but your words still cold
I'm used to having you beside, cold as ice

Who knows
Maybe life only had this much time
For us two
Another world would be much better
But I know
Nothing has the same grace anymore
The grace only your shadow brings
Whenever you come by