TEKSTESHQIP

Ermal Mamaqi & Olsa
Më Kthe Qytetin!
Lyrics

Ti me thua eja dalim
Diçka do gjejmë aty
Rrugëve këtij qyteti
Stolin tone te gjejme te dy

S’njohim rrugët, s’gjejmë dot pemët
Hutuar si zogjtë në prill
Dy të marrë që vrasim kohën
Rrugëve vetëm për një trill

Refreni

Duam stolin dhe dy gërma
Duam pemën me dy zogj
Një gërvishtje me dy zemra
Ky qytet nuk ma jep dot

Si dallëndyshe je hutuar
Që strehën tënde më nuk gjen
Qerpikët nuk kanë të ndaluar
Mbi sytë e zbrazur si ky liqen

Mbi sytë e zbrazur si ky liqen
….
Mbi sytë e zbrazur si ky liqen

Kot më pyet më tej
Kërkon arsye për gjithçka
Edhe stoli ynë dhe pema,
siç do gjë quhen “Para”

Janë zhdukur s’di se ku
Pas fasadash portokalli
Imitojnë vjeshtën e largët
Fyejnë vjeshtën që më dhe ti

Qyteti i kthyer në fjetore
Në asnjë ëndërr s’më del ti
Këtu të rriturit s’kujtojnë dot
Fëmijët s’kanë më fëmijëri.

Ç’të bëjmë për atë stol të vjetër?
T’ia kthejmë qytetit përsëri
S’dua fasadat dhe shiritat
Qyteti im, me duhesh ti!

Refreni

Duam stolin dhe dy gërma
Duam pemën me dy zogj
Një gërvishtje me dy zemra
Ky qytet nuk ma jep dot

Si dallëndyshe je hutuar
Që strehën tënde më nuk gjen
Qerpikët nuk kanë të ndaluar
Mbi sytë e zbrazur si ky liqen

Gërmat e zhdukura në stol
Gërvishtur në një natë me hënë
Më mbajnë të lidhur me qytetin
Siç lidhen buzët me një këngë

Eja bashkë të zgjojmë qytetin
Qe fle nen hekura si qeli
Ky qytet s’mund të jetë i lirë
Pa gjetur gërmat unë dhe ti

Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim

Ma kthe, ma kthe qytetin tim

Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim
Ma kthe, ma kthe qytetin tim

DËRGOI:
INFO
U mendua edhe për teleshikuesit, ndaj ky materiali muzikor finalizohet i punuar mjaft këndshëm me klip muzikor, i cili u përgatit nga Tomato. Videoklipi u publikua më 6 Shtator 2013. Komponimi dhe arranzhimi është sjellë tek publiku nga Ermal Mamaqi.