TEKSTESHQIP
Festivali i 12-të në RTSH
Festivali i 12-të i Këngës në RTSH u zhvillua në Dhjetor të vitit 1973 në Tiranë.

Kënga fituese "Gjurmë te arta", muzika Kujtim Laro, teksti Lirim Deda, kenduar nga Vaçe Zela dhe Ema Qazimi.

Cmimi i dyte:
"Poeti partizan", muzika Pjeter Gaci, teksti Ruzhdi Qatipi, kenduar nga Gaqo Cako dhe Zeliha Sina.
"Si agim i kuq", muzika Josif Minga, teksti Nasi Lera, kenduar nga Vaçe Zela dhe Alida Hisku.

Cmimi i trete:
"Partia ime, dielli i vendit tim", muzika Ferdinand Deda, kenduar nga Ramiz Kovaçi dhe Hysen Koçia.
"Sup me sup si malet", muzika Agim Prodani, kenduar nga Qemal Kertusha dhe Ema Qazimi.
"Kur je me rresht me partizane", muzika Fehim Ibrahimi, kenduar nga Suzana Qatipi dhe Thellenza Akcani.
Festivali i 12-të në RTSH (1973)
  • Festivali i 12-të në RTSH
  • Viti: 1973
  • Array - Array
  • Teatri i Operas dhe Baletit
  • Prezantuesit: Flutura Çangu & Pandi Siku
  • TV: TVSH
  • Radio: Radio Tirana