TEKSTESHQIP

Françesk Radi
Zemer E Lodhur
Lyrics

Nga zhurma e qytetit ika që me nat'
përpara rruga e gjat’, rruga e gjat’
E lash Qytetin mbushur plot me zogj të vrar
trishton një pemë e thatë
dhe bari qan...
Sa më ka plakur kjo dhimbje e gjat’
qyteti dukej si gjethe e tharë
ai sot më trishton
mallin e parë më kujton, më kujton

Nga zhurma e qytetit ika që me nat’
përpara rruga e gjat’ rruga e gjat’
qyteti mbeti pas me shpresën që gënjen
kjo kohë gjithçka rrëmben
gjithçka që gjen
zemra e lodhur nuk di ç`të thot
qyteti shkoj iku mbeti larg
mbi shpirtin tim rënkon
malli i parë më mungon

Refreni
Eja pranë më thot' pylli
dhe në emër më thërret
Zile e gjelbër e natyrës
zile e gjelbër plot me jetë
do të çirrem do të shlodhem
nëpër ferra, nëpër bar
si një zog pyllin do marr

Nga zhurma e qytetit ika që me nat’
përpara rruga e gjat', rruga e gjat’
E lash Qytetin mbushur plot me zogj të vrar
trishton një pemë e thatë dhe bari qan
Sa më ka plakur kjo dhimbje e gjat'
qyteti dukej si gjethe e tharë
ai sot më trishton
mallin e parë më kujton, më kujton

Refreni 2x:
Eja pranë më thot' pylli
dhe në emër më thërret
Zile e gjelbër e natyrës
zile e gjelbër plot me jetë
do të çirrem do të shlodhem
nëpër ferra, nëpër bar
si një zog pyllin do marr

DËRGOI:
INFO
Jo vetëm radio dhe audio streaming, sepse projekti është prezantuar tek ne i kompletuar mjaft mirë edhe me videoklip, i cili u publikua me datë 24 Qershor 2009. Autor i melodisë dhe orkestrues i këngës rezulton të jetë vetë artisti, teksa këngës i janë përshtatur vargjet nga Vangjel Kozma.