TEKSTESHQIP

Gaqo Çako
Kenge Per Shkurte Vaten
Lyrics

Ti u rrite bija e Dukagjinit
Si nje lule bjeshkesh plot freski
Rruga e aksioneve te thirri
Qe te njihte tenden trimeri
Dhe u nise
Ballin sec ta ndriten zjarret
Nje hov pa mbarim
Ty te ndrin nen flladet e Partise
Neper zerin e saj u rrite ti,
Jo ti nuk ke vdekur
Do te jetosh gjithmone
Re mbi trase
Per te mbetur
Ylli i zjarrte mbi flamur
Ne cdo aksion.
Se e tille eshte rruga jote
Rruga e heroizmit popullor
Dhe ti re, por gjaku yt i ngrohte
do te skuqe mbi trase gjithmone
Ti dinje ku ka trima, bien
Dhe heronj qe s’vdesin as ne shekuj
Ndaj u shkule lule qe nga bjeshket
Dhe u ngule ne rrenjet permbi hekur
Jo, ti nuk ke vdekur
Do te jetosh gjithmone
Re mbi trase
Per te mbetur
Yll i zjarrte mbi flamur
Ne cdo aksion.