TEKSTESHQIP

Gëzim Nika
Vallet E Vendit Tim
Lyrics

Kur nis Vallja e Rugoves
Tunden malet e Kosoves
O moj ere qe fryn mbi kroje
Falma nje valle tropoje

Bini cule dhe tupane
Mire se vjen vallja dibrane
Bashke me gajde e me dajre
Po kercejne vallen shqiptare

Ne Prishtine e ne Tirane
Dore per dore si vellau me vellane
Valle kurre ju mos pushoni
Dasma e festa zbukuroni

Ne Prishtine e ne Tirane
Dore per dore si vellau me vellane
Valle kurre ju mos pushoni
Dasma e festa zbukuroni

Del ne valle Laberia
Iso mban dhe Cameria
Xhamadani e fustanella
Krah per krah o si perhera

Sa here vallen tende e mora
Sikur shqipja fluturova
E kerceva ane e mbane
Se je vallja e shqipes nane

Ne Prishtine e ne Tirane
Dore per dore si vellau me vellane
Valle kurre ju mos pushoni
Dasma e festa zbukuroni

Ne Prishtine e ne Tirane
Dore per dore si vellau me vellane
Valle kurre ju mos pushoni
Dasma e festa zbukuroni