TEKSTESHQIP

Gold AG & Ismet Bexheti
Komandant
Lyrics

Gold AG:

Zemra e etur liri po kërkon,
n'qiell t'Luginës shqiponja fluturon,
jo nuk i fal këto troje shekullore,
se t'kam si dy sytë oj Kosovë Lindore.
Ndalo Serbi se m'ka humb durimi,
jam prej këtij vendi m'thojnë Ridvan Qazimi,
kallëzoju Çetnikëve këtë punë mos e dishin,
se pushka e Lleshit e djeg edhe Nishin.
Dej t'bëhëm bashkë qysh kem dikur,
gjaku i shqipëtarit e skuq atë flamur,
ti e dinë kush je kanë dhe e dinë kush je,
ke m'u kthy ku je kanë, shka n'zot po t'bëjë be.
Kam trima me veti, kanë zemër luani,
krismën ia ninë kur djeget Ballkani,
se këtë amanet e ru'n djalë mas djali,
vdes në vendin tem e përjetë nuk e fali.


Ref. 2x

Komandant po thrretë Lugina,
ku je ti më i miri vëlla,
bëhuni bashkë njëherë o trima,
se armiku besë nuk ka.

Gold AG:

Mburrnu me ne, mos qani oj nëna,
bashkë janë me mu' krejt Shkupi e Tirana,
Ulqini, Prishtina e çdo vend shqipëtar,
s'e lëshojmë Tërnocin gjallë më na marrë.
Rreshti i gatë me bijtë e kësaj toke,
se lufta e jonë don ndryshim epoke,
dej sa t'i marrim krejt që i kem pas,
çdo pranverë e lume ni gjak ka më plas.
Jam lule maji që e gjelbëron Shqipëninë,
jam pushkë shqipëtari që ta dridhë Serbinë,
jam djal Lugine me shekuj n'këtë vend,
e kurrë një bir shkine këtë sy s'ma ka tremb.
Jeto o flamur sa t'jeton Shqipënia,
amanet vëllau i jem, kujtoj fjalët e mia,
shkijet janë shkije e kurrë s'bëhën tjetër,
po ju çone në fund atë rrugën e vjetër.

Ref. 4x

Komandant po thrretë Lugina,
ku je ti më i miri vëlla,
bëhuni bashkë njëherë o trima,
se armiku besë nuk ka.

DËRGOI: