TEKSTESHQIP

Hysi Hasani
Gurbeqari
Lyrics

Nisem nga Gurbeti
Për me ardh ne shpi
Tanë rrugën e gjatë, veq kujtime rri
Kur po vijmë Kosovë,asgjë nuk po dojmë
vetem nji pik uj, ah të vendit tonë
Kemi lanë shtëpinë' Nënën dhe Babanë
Ata Kur na vdiqën'me sy nuk i pamë
Kjo buka e Gurbetit' qenka shumë e randë
Malin e mbajmë n'zemër'askush snaj beson

-Refreni-
Ah More Vllaa,jam merzit met paaa
Malli na ka mar e zemrat,naj ka thaaa
Qele derën vllaa, thuaj mir se vjen
Se shpejt ikin vitet e dikur s'do t'jemm

Nese vdes n,gurbet,kush mi mbyll kta sy
Për mallin që kam,që n,Kosovë sjam kthy
Shpejt na shkoj rinia,e tash u bë vonë
Ku mbeti familja,e shoqeria jonë
Me pas mujt me kthy,kohën veq nji herë
unë si djali i ri,në Kosovën tem
Atje kisha nejtë'Atje kisha vdek
Pasha tokë e qiell'si ktu skisha hjekë

-Refreni-
Ah more vlla, jam merzit met paa
malli na ka mar, e zemrat naj ka tha
qele deren vlla, thuaj mir se vjen
se shpejt ikin vitet, e dikur sdo t'jemm

DËRGOI:
INFO
Nuk mund të ishte ndryshe, ndaj ky materiali muzikor erdhi tek publiku i punuar në aspektin vizual me një klip muzikor, produksionin e të cilit e përgatiti Hd Creative Studio. Ky videoklip u publikua më 20 Janar 2023. Për këngën ka punuar kompozitori Ylber Krasniqi, teksti është sjellë tek publiku nga Besim Bunjaku, ndërsa okestracionin e krijoi Egzon Bajraliu.