Thënie Për Mësuesit

Thënie Për Mësuesit

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është gjithmonë e papëlqyeshme për një mësues, të diktojë tek nxënësit diçka që nuk ua ka mësuar ai.
  Rainer Maria Rilke aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Deri në fund të shkollës së mesme s'kam arritur t'u mësoj asgjë mësuesve të mi.
  Bertolt Brecht aforizma
 • 2022-02-01 12:35:32
  Në fund të lendës mësimore, mësuesi duhet t'i përkujtojë nxënësit, se këto që po mësohen sot, duhen zbatuar në jetë. Ndryshe, ai mësues s'ka bërë asgjë dhe ai nxënës s'ka nxënë asgjë!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-10-11 13:05:39
  Për mësuesin e mirë, nuk ekziston nxënës i keq.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-10-10 18:38:35
  Mësuesi i mirë, aty ku mbjellë dije, mbjellë edhe dashurinë.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-05-28 13:34:48
  Profesori i pakonformuar ndjerr student te doktorizuar.
  Qani Seferaj aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një fëmijë, një mësues, një libër e një laps, mund të ndryshojnë botën.
  Malala Yousafzai aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Po qe inteligjent nxënësi, mësuesi merr meritën.
  Nassim Nicholas Taleb aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Zgjuarsia nuk është një produkt i arsimit, por i përpjekjes për të nxënë, gjë që zgjat gjithë jetën.
  Albert Einstein aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që bëhemi varet nga çfarë lexojmë njëherë që mësuesit kanë kryer punë me ne.
  Thomas Carlyle aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Lavdia e mësuesit janë dishepujt, ku pasqyrohet dhe mbijeton.
  Vergilio Gamboso aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Respekti reciprok ndërmjet mësuesit dhe nxënësit është hapi më i rëndësishëm drejt dijes.
  Erazmo Roterdami aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mësuesi, nëse është vërtet i urtë, nuk ju fton të hyni në shtëpinë e urtisë së tij, por ju shpie mbi pragun e mendjes suaj.
  Khalil Gibran aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mësuesit e mirë janë të kushtueshëm, por mësuesit e këqij kushtojnë shumë shtrenjtë.
  Bob Talbert aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nxënësit hanë atë që mësuesit kanë përtypur.
  Karl Kraus aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shkollat krijojnë vende pune për mësuesit, pavarësisht se sa mësojnë nxënësit.
  Ivan Illich aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mësuesit janë të vetmit shpëtimtarë të një kombi.
  Mustafa Kemal Atatürk aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një profesor është ai që flet gjatë gjumit të të tjerëve.
  Wystan Hugh Auden aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mësuesi im ka qenë mahnia ime përballë të panjohurës.
  Eduardo Chillida aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një mësues që kërkon t’u mësojë nxënësve, pa u injektuar më parë dëshirën për të nxënë, po rreh një hekur të ftohur.
  Horace Mann aforizma