TEKSTESHQIP

Malesori
Plisi I Bardh
Lyrics

isha i vogel pyeta gjyshin plake
"ceshte plisi i bardhe qe mbane ne koke?"

me buzqeshi feshini djerset e ballit
me tha "plisi esht simbol i shqiptarit.
eshte vula jone e lashtesise
vjen nga koha e vjeter e pellazgise
eshte dhurate nga vete maja e malit
ne k'te toke t'a mbajme ne djal mas djalit"

Ref.:

jam pellazg ilir shqiptar
te tregon plisi i bardhe
me mikpritje e bujari
une jam rrit ne shqiptari!

plisabardhe e faqebardhe
ne k'te toke une jam i pare
le ta merr vesh bota mbare
jam krenar qe jam shqiptar!

"kete plis oh kete plis te bardhe
e kane mbajte shum breza me rradhe
ne koke e mbajten: Pirro Odiseu...
Agroni Genti edhe Skenderbeu.

labe malesore oh dardane e came
t'gjith shqipnine oh qe e kane nane
me krenari ate e mban shqiptari
sic e mbajti dhe adem jashari"

Ref.:

jam pellazg ilir shqiptar
te tregon plisi i bardhe
me mikpritje e bujari
une jam rrit ne shqiptari!

plisabardhe e faqebardhe
ne k'te toke une jam i pare
le ta merr vesh bota mbare
jam krenar qe jam shqiptar!

le ta merr vesh bota mbare
ne k'te toke une jam i pare
jam krenar qe jam shqiptar!

DËRGOI: