TEKSTESHQIP

Piro Sulioti
Në Dritare Vasha Vete E Rrinte
Lyrics

Në dritare vasha vete e rrinte
Dhe në duart e saja drandofille mbante.
Me flok’t e verdha, fytyrën e saj mbulonte
Me dashuri dhe mallëngjim po qante.
Ref.:
I pabesë, çfarë zemre paske
Dashurinë e parë ku e le, o i marrë
Unë të kam dashur më fort se veten time
Se vetëm ty jam gati të fal jetën.
I pabesë kur të vish ke varri
Çfarë fjale do t’më thuash vallë?
Ëndrra të ëmbla të gjitha do t’kujtohen
Te uji i zi një jetë na iku n’rini.
Ref.:
I pabesë…
20. Vajzë pse rri mejtuar
Vajzë pse rri mejtuar?
Je ligur, je tretur.
I: Vajza ime, shpresa ime
Ç’maraz të ka mbetur? :I
Ref.:
Vajza ime, shpresa ime
Je ligur je tretur.
Xhanka ime zemra ime
I: Ç’maraz të ka mbetur? :I
Ky marazi yt më hëngri
Rrush i bardhë, i pjekur.
Vajza ime dil nga vendi
Nga vendi ku del argjendi.
Ref.:
Vajza…