TEKSTESHQIP

Shkurte Fejza
Thrret Prizreni Mori Shkoder
Lyrics

Thërret Prizreni mori Shkodër
hajde t'rrime se te kam motër
merre Durrësin dhe Tiranën
se na kështu e gëzojna nanën
Unë thërras Pejë edhe Gjakovë
Drenicë, Llap edhe Rugovë
Vje Deçani e Mitrovica,
Kaçaniku e Kamenica
Vjen Gjilani e Prishtina
Ferizajiedhe Klina
Heeej kështu n'kala
s'bashku t’ rrina

Hej kur të vini mos harroni
edhe Krujën këtu ta ftoni
Çoni lajm në Gjirokastër,
Tepelenë e Mallakastër,
Has, Mirditë, Kukësin me thirr,
Thirre Korçën o me rrethinë
Thërras Tetovën, Gostivarin
Thërras Ulqinin e Tivarin,
Bujanovcin, vjen Presheva,
Suhareka, Malisheva
Heeej tanë Gollaku e Podujeva.

Heej kam thirr Plavë edhe Guci,
Hot e Grudë edhe Malësi,
Kam thirr Dibrën, Ohrin, Strugën,
Merre Lezhën edhe Pukën
Vjen Çamëria e vjen Janina
Lumet na s'bashku do t’ rrina
Manastiri ka çue fjalë
gjithsesi une kam me ardhe,
gjithsesi une kam me ardhe
oh se për Korçë malli m'ka marrë
por ni bes m'kan than e ki
herdo kur te ju do vijmë

Heeej kur të vini dorë për dorë
mos harroni të shkoni nëVlorë
Çonja Vlorës një porosi
Një flamur le ta merr në gji
Të gjithë vllazën edhe motra
eni keshtu po ju thrret votra
Një kurorë bashk ta qëndisim
Një flamur s'bashku ta ngrisim
Lë t’ dëgjon bota mbare
Heeej kështu rrin bashk ooo
gjithë populli shqiptar o heeej

DËRGOI: