TEKSTESHQIP

Violeta Kukaj Retkoceri
Diell E Hanë (Nena Loke)
Lyrics

Heeeeeej

Djellë e hanë që n'dritë kët dhe
Nanë Kosovën ku kam le
Ku e rrita s'pari shtatin
Në kto troje derdha gjakun
Piva ujë te kësaj toke
Bashkë me lotë e nanës loke

Heeeeeej

Nana loke mu m'përkuni
E mi knoj nja dy këngë gjumi
Biri im e patsh uraten
Mi la pranë pushkën dhe shpatën
Mi përgdheli faqe, durë
Ma mloj kokën me FLAMUR
Me shqiponjën dy krenare
Me vnoj n'gjumë nëna shqiptare
E si mos vdeksh Birë për kët dhe
Sot ke vdek kurr ske me le

...

Heeeeeej

Rrita shtatin kullë prej guri
Sy e dritë mi dha FLAMURI
Se si vihet te lirija
T'gjitha rrug't mi msoj frangjija
Se si q'duhet derdhëm gjak
Kshtu më msoj babë gjyshi plak

Heeeeeej

Biri im mos t'dhimet jeta
Për kto troje, për kto shkrepa
Kqyrum Birë sa rrudha t'ballit
Ke me i msu krejt udh't e malit
Amanet naj paska thanë
Amanet plisin e bardhë
Kush tenton me t'shkel me kamë

oh ooo mos patsh pushk
oh ooo haje me dham o njo hej