TEKSTESHQIP

Gjergj Suljoti
Te Forte E Kemi Shqiperine
Lyrics

Kompleksi:

Tokë e vogël, peshë e madhe
Ngrihet Shqipëria.
Në ballë dallgëve t"furtunës
Ty të prin partia.

Këngëtari

Re dhe shqota të përplasen,
Ti kala' që s'jepesh.
Kalon vitet, sfidon shekujt,
Yll me pesë cepa.

Refreni

Tokë e vogël, grusht i hekurrt
Mbi presione e mbi kërcënime,
Ti askujt nuk u përhule,
Istikameve s'u tunde.

Çajmë rrethime e çajmë bllokada
Grusht çelik parti e popull
Mbi marksizëm leninizmin
Tjetër gjë asgjë nuk vëmë,
Partia në ballë ne na prin.

II

Kompleksi

Tokë e vogël, peshë e madhe
Ngrihet Shqipëria.
Në ballë dallgëve t"furtunës
Ty të prin partia.

Këngëtari

Ngrejmë uzina, tundim malet
Ngjitemi në pesë vjeçarë,
Ngrejmë emrin e Shqipërisë
Dritë mbi të ardhmen.

Refreni

Tokë e vogël, grusht i hekurrt
Mbi presione e mbi kërcënime,
Ti askujt nuk u përhule,
Istikameve s'u tunde.

Çajmë rrethime e çajmë bllokada
Grusht çelik parti e popull
Mbi marksizëm leninizmin
Tjetër gjë asgjë nuk vëmë,
Partia në ballë ne na prin.
INFO
Këngën e kompozoi Pjetër Gaci, ndërsa autor i fjalëve të tekstit rezulton të jetë Sali Mani.