TEKSTESHQIP

Ilir Shaqiri
Kush Të Vrau
Lyrics

Pushka krisi, u flak qielli,
Çiftelis’ kuç ju ba teli,
Po ç’e k’puti, shpirtin fjala,
Kush të vrau, Jusuf Gërvalla?

Qau janari, me lot bore,
Për ni djal’, djal kosove,
Zemër t’fort’ si, shkëmb rugove,
Plagën n’gjoks, nga kush e more?

Hej mor nji piskam, Jusuf Gërvallës ju ba këng’,
Po, more po e gëzon, e gëzon nga zemra e kombit,
Ti më je, ti më je vigan.
Hej mor nji piskam, Jusuf Gërvallës ju ba këng’,
Po, more po e gëzon, e gëzon nga zemra e kombit,
Ti më je, ti më je vigan.

Diku larg të pikoi gjaku,
Larg nga pragu, larg nga fshati,
Nji pllamb’ dhe ty, nuk t’a lan’,
N’zemër t’vet’ shqiptari t’mban.

Për ty mall kan’ gur’ e dhe,
Jeta jote asht’ te ne,
Jeta, fjala amanet,
Grushtit kombit, forc’ i jep.

Hej mor nji piskam, Jusuf Gërvallës ju ba këng’,
Po, more po e gëzon, e gëzon nga zemra e kombit,
Ti më je, ti më je vigan.
Hej mor nji piskam, Jusuf Gërvallës ju ba këng’,
Po, more po e gëzon, e gëzon nga zemra e kombit,
Ti më je, ti më je vigan.

DËRGOI: