TEKSTESHQIP

Ilir Shaqiri & Dritëro Shaqiri
Abdullah Tahiri
Lyrics

Ashtu siç e deshte jetën
po ma shumë dhe sot,
tingujt e lirisë rreze plotë.

Ne luftë për atdhe u nise
ballin krushkaparë,
flakadan i ndezur çlirimtar.

[ref.]
Se si ndiset bukur për këtë tokë,
kur na ndizen zemrat si qiriri.,
ligjëronte trimi bashkë me shokë,
komandant Abdullah Tahiri.
Mirë se na erdhe o flakadan i parë,
përjetësisht u ktheve n'lapidar,
brezat shkojnë e vijnë, sytë e tu plotë dritë,
ti je flaka e parë e kësaj lirie,
ti je rrezja e kombit që shëndritë.

Shtigjet e adheut na i mësove;
kush është trim dhe burrë,
nga besëlidhja nuk largohet kurrë.

Hije t'bën flamuri i kombit
në çdo mot e stinë,
malli i pashuar për Shqipërinë.

[ref.]
Se si ndiset bukur për këtë tokë,
kur na ndizen zemrat si qiriri.,
ligjëronte trimi bashkë me shokë,
komandant Abdullah Tahiri.
Mirë se na erdhe o flakadan i parë,
përjetësisht u ktheve n'lapidar,
brezat shkojnë e vijnë, sytë e tu plotë dritë,
ti je flaka e parë e kësaj lirie,
ti je rrezja e kombit që shëndritë.

Mirë se na erdhe o flakadan i parë,
përjetësisht u ktheve n'lapidar,
brezat shkojnë e vijnë, sytë e tu plotë dritë,
ti je flaka e parë e kësaj lirie,
ti je rrezja e kombit që shëndritë. (2x)
ti je rrezja e kombit që shëndritë.

DËRGOI:
INFO
Shumë po e prisnin dhe më në fund pritja mbaroi, sepse krijimi muzikor është lansuar tek ne i ilustruar në sferën vizuale me anë të një videoklipi, video produksionin e të cilit e punoi BUG Production. Videoklipi u publikua me datë 20 Maj 2024. Për muzikën dhe për tekstin u kujdes Dritëro Shaqiri.