TEKSTESHQIP

Mariola Kacani & Jurgen Kacani
Kolazh Jugu 1 2019
Lyrics

Dallget buze Jonit
Brigjet ledhatojne
Po çelin bajamet
Enderrat mi zgjojne

Hedh vellon pranvera
Zbukurohet mali
Bashke me dallendyshet
Do me vij dhe djali

Ah moj vajze e bukur
Edhe pse jam large
Enderrat me ty-ja
I shoh per çdo nate

Hedh vellon pranvera
Zbukurohet mali
Bashke me dallendyshet
Do me vij dhe djali

Her me vjen si xhinde
Her me vjen si engjell
Me hyn nga penxherja
I veshur si dhenderr

Hedh vellon pranvera
Zbukurohet mali
Bashke me dallendyshet
Do me vij dhe djali

O e zeza ku te bej shkarpa,e zeza i ziu
E zeza ku te bej shkarpa,e zeza i ziu

O hajde lart e prij te thata e zeza i ziu
O hajde lart e prij te thata e zeza i ziu

O e zeza se cdua mish, e zeza i ziu
E zeza se cdua mish, e zeza i ziu

O hajde lart e prij ne lis, e zeza i ziu
O hajde lart e prij ne lis, e zeza i ziu

O e zeza se cdua gjume, e zeza i ziu
E zeza se cdua gjume, e zeza i ziu

O hajde lart e fli tek une, e zeza i ziu
O hajde lart e fli tek une, e zeza i ziu


-

Një behar të tërë moj unë për ty punova vogëlushe e vogël moj veshur me të holla
Një behar të tërë moj unë për ty punova
vogëlushe e vogël moj veshur me të holla

E Salo, Salo moj Salushe ishe vajzë u bëre nuse,
O Salo, Salo moj Salushe ishe vajzë u bëre nuse

O, o syzez' o, lum ky djali që të do
A, a syzez' a, lum ky djali që të ka
Ohoo syzez' o, lum ky djali që të do
A, a syzez' a, lum ky djali që të ka

Fustan më kërkove moj, te bardh' unë ta solla
vogëlushe e vogël moj, veshur me të holla
Fustan më kërkove moj, te bardh' unë ta solla
vogëlushe e vogël moj, veshur me të holla

E Salo, Salo moj Salushe ishe vajzë u bëre nuse,
O Salo, Salo moj Salushe ishe vajzë u bëre nuse

O, o syzez' o, lum ky djali që të do
A, a syzez' a, lum ky djali që të ka
Ohoo syzez' o, lum ky djali që të do
A, a syzez' a, lum ky djali që të ka

DËRGOI:
INFO
Për këngën ka punuar si orkestrues Vani Rushiti.