TEKSTESHQIP

Shkurte Fejza
Mora Fjalë
Lyrics

Mora fjal mora fjal e mora vargun Mora qarkun
mei thurr kang mei thurr kang bashklegjendarit,
ti kendoj ti këndoj Adem Jasharit ti këndoj

II

Tash sa vjet
tash sa vjet se sheh Prekazin dhe Reçakun,
tash sa vjet
Tash sa vjet se sheh Drenicen,
tash sa vjet
Tash sa vjet dhe Mitrovicen tash sa vjet

III

Çohu Adem çohu po t'thon zogjt e malit dhe bilbilat, çohu Adem
Po t'thon lulet trandafilat, çohu Adem
Po t'thon kangët, t'thojn dhe trimat,
çohu Adem

IV

Çou shpejt
çou shpejt mos rri tek varri thot nan lokja
çou se mjaft
ta flladiti ballin toka, çohu se ty,
te kërkon e tan’ Kosova
ty Adem

V

Mora fjal mora fjal e mora vargun mora qarkun mei thurr kang
mei thurr kang
bashklegjendarit,
ti këndoj
Ti kendoj Adem Jasharit
ti kendoj

VI

E t’i them,
E t'i them se gjaku i tij ësht vete liria
Që ka ardh
Ne Kosov e n’brigjev t'Drinit
kjo liri
Ia flladiti ballin trimit ia flladit (3x)

DËRGOI: