TEKSTESHQIP

Sidrit Bejleri
Galina
Lyrics

Në nji kohë të vjetër larg, në nji shpi diku në Romë
Shtri në diell e kapardisë kjo Galina po qëndron
Sillet rrotull n'mes t'oborrit gjeli i bukur, gjel Kokot
Bash ky gjel, nji gjel shkodran' pulës italiane i propozon:

U thasha si thahet fiku! Flakë e zjerm me shpirt zhurmon
Ty ka frikë me t'prekë rreziku se në vend unë e gozhdoj
Eh dashninë teme për ty ti moj pulë se ke provue,
Si Vllazninë, ekipi i zemrës kam gjithmonë me t'dashunue!

Do të t'çoj n'Shqipni - n'Shkodër Galina
E do t'fus n'kotec Galina
Do bash vœ ti me dy t'kuqa,
Se me ty n'dashni kam ra!

Kur Galina nuse n'Shkodër hyni n'shpi krejt pa marak
Vjehrri i saj, nji gjel i moçëm nuk tregoi respekt aspak
Me të shpejtë nusen e fyu dhe e "shkeli" pa u vu re
E si gjithë pulave t'tjera: - Shpejt n'furrik me na ba vœ!

Gjeli i ri e gjeli plak bisedojnë tuj pi raki
Veç kët' mujë nja njizet pula kena marrë o n'Itali
Jam kampion, thotë gjel Kokoti, pulat i rreshtoj në tel
Ne mos pastë pula ma toka, dal e gjuj ndoj harabel

*Pula, gjeli, gjithë e vejnë orœ
Dersa t'dalin jashtë e bardha vœ
Mbasi t'dalin jashtë e bardha vœ
Menjiherë të gjithë bërtasin ko-ko-ko-ko-vœ, hej

DËRGOI: