TEKSTESHQIP

Poni & Vaske Curri
Kolazh Dasme 2015
Lyrics

O dhender ku vete keshtu
O dhender ku vete keshtu

O gjer tek nusja kam pak pune
O gjer tek nusja kam pak pune

O gjer tek nusja vajta vete
O gjer tek nusja vajta vete

O do ta marr ta kem perjete
O do ta marr ta kem perjete

Pjergulle moj pjergulle
Pjergulle moj pjergulle

O c'lastar paske hedhur e
O c'lastar paske hedhur e

Shkojne moj djemte e zgjedhur e
O shkojne djemte e zgjedhur e

O mustaqe perdredhur e
O mustaqe perdredhur e

O marrin gjak ne vetull e
O marrin moj gjak ne vetull e

Apo pa dil bije c jane ata moj c jane ata
Apo pa dil bije c janë ata moj c janë ata

Apo jane krushqit more baba more baba
Apo jane krushqit more baba more baba

Apo nisme te vete me ta more baba
Apo nisme te vete me ta more baba

Apo dale bije prit dhe ca moj prit dhe ca
Apo dale bije prit dhe ca moj prit dhe ca

Apo sa te gdhije dhe kte sabah moj prit dhe ca
Apo sa te gdhije dhe ktr sabah moj prit dhe ca

Fustanin qe ta solla mbreme a se vesh moj per hatrin tim
Fustanin qe ta solla mbreme a se vesh moj per hatrin tim

Aman a se vesh moj per hatrin tim
Se jam rritur e jetim

Aman se jetim moj jam rritur e
Me kulaç moj te situr e

Aman se jetim moj jam rritur e
Me kulaç moj te situr e

Aman se jetim moj jam rritur e
Me kulaç moj te situr e

Ç'uje me ke pire o qe je gjithe lezet
Qumesht dallendyshe apo qumesht blet

Ç'uje me ke pire o qe je gjithe lezet
Qumesht dallendyshe apo qumesht blet

O moj vale lumi o moj vale deti
Po nga c'vend i shqiperise ky djale te gjeti

O moj vale lumi o moj vale deti
Une jam nga vendi bukur o nga vilajeti

Jane mbledhur miq e shoke kenga po bucet
Po kercen dhendri me nusen o sa ka lezet

Jane mbledhur miq e shoke kenga po bucet
Po kercen dhendri me nusen o sa ka lezet

O moj vale lumi o moj vale deti
Po nga c'vend i shqiperise ky djale te gjeti

O moj vale lumi o moj vale deti
Une jam nga vendi bukur o nga vilajeti

Me humbi sahati me ra ne një ferre
40 napolona une e kisha blere

Me humbi sahati me pikoi ne zemer
Kush ma bie prape jeten ja bej enderr

Sahati me zile moj nga gjumi me zgjonte
Do t'ia fal une syrin o kush ma bie sonte

Sahati me zile moj bente tik e tak
Amani moj shoqe mbase e gjej prap

Mos qaj per sahatin te keqen e syrit
Ti je vete flori dhe shkuar flori

Mos qaj per sahatin largoje merzine
Se loti moj vajze ta prish bukurine

Sahati me zile moj nga gjumi me zgjonte
Do t'ia fal une syrin o kush ma bie sonte

Sahati me zile moj bente tik e tak
Amani moj shoqe mbase e gjej prap.

DËRGOI: