TEKSTESHQIP

Frederik Ndoci
Hapni Dritaret
Lyrics
(Feat. Juli Ndoci, Dashnor Diko & Morena Reka)

Klith një zog: Hapni dritaret
Oh erë e lirë në krahë ta marrë
Krisi si qelq, kupa e qiellit
O Diell, o Bir i Diellit.

Njeriu është si zogjtë
Që nata i vetmon
natën zogjtë s’fluturojnë.

Njeriu lind çdo ditë,
rilind në çdo mëngjes
Botë e madhe
Një univers.

Europë Europë
sa larg, po sa afër sot
Adam unë jam
Adam unë jam
Zotit i flas si Zot.

Ndaj hap..
Hapni dritaret
Hapni ato
Ooo hap ato
Sjell zërin tim
Sjell zërin tim
EUROPE

Fryn një erë
Ja kaltërsia
Bëhu zjarr o Zog i Qiellit
Rini rini ti je liria
Si liria je Bijë e Diellit

Dhe nëse bie shi
O shi ëndrrash le të bjerë
Ulu andërr, rilind një univers

Njeriu është i ri
Rilind në çdo mëngjes
Botë e madhe një univers

Ndaj hapni
Hapni dritaret
Hapni ato hapni ato
Sjell emrin tim
EUROPE

Bashkojmë fatet tona
Sot ja vlen
Dashurojmë Jetën
Jetë Të lirë mbi dhe

Ndriçojmë
Andrrën tonë
Gjumë ajo s’fle
Shqiperinë
Zonjë ta rilindim ne

Bashkojmë fatet tona
(Europë)
Sot ja vlen
(Europë)
Dashurojmë Jetën
Jetë Të lirë mbi dhe
Ndriçojmë ëndrrën tonë
gjumë ajo s' fle
Shqipërinë Zonjë
ta rilindim ne
(Europë, Europë..ska sot)

Fryn një erë
Ja kaltërsia
Bëhu zjarr o Zog i Qiellit
Rini rini ti je liria
Si liria je Bijë e Diellit

Dhe nëse bie shi
O shi ëndrrash le të bjerë
Ulu andërr rilind një univers

Njeriu është i ri
Rilind në çdo mëngjes
Botë e madhe një univers

Ndaj hapni
Hapni dritaret
Hapni ato
Sjell emrin tim
EUROPE

Bashkojmë
fatet tona
Sot ja vlen
Dashurojmë Jetën
Jetë Të lirë mbi dhe

Ndriçojmë
Andrrën tonë
Gjumë ajo s’fle
Shqiperinë
Zonjë ta rilindim ne

Bashkojmë
fatet tona
Sot ja vlen
Dashurojmë Jetën
Jetë Të lirë mbi dhe

ndriçojmë Ëndrrën tonë
gjumë ajo s'fle
Shqipërinë Zonjë
ta rilindim ne.

Bashkojmë
fatet tona
Sot ja vlen
Dashurojmë Jetën
Jetë Të lirë mbi dhe

ndriçojmë Ëndrrën tonë
gjumë ajo s'fle
Shqipërinë Zonjë
ta rilindim ne.

Europe Europe
vetmi s'ka sot
jo jo
s'ka sot
s'ka sot
INFO
Për këtë këngë ka punuar tekstin Xhevahir Spahiu.