TEKSTESHQIP
Kur Vjen Pranvera 1987
Ky koncert u mbajt më 27.3.1987 dhe u prezantua nga A. Kanani. Morën pjesë 24 këngë. Fitorja e dytë e dyshes Leka - Jorganxhi. Per këngën aq të bukur "Rritu bir i nënës" që, në Koncert, u tha "Trio vokale", nuk i kam të shënuar emrat, por, me sa me kujtohet, janë: Mariana Leka, dhe dy kengetaret e tjera te Operes, qe perbenin "trion vokale te TOB" - ne kete menyre prezantoheshin - pra shoqerueset e solisteve. Ne kete koncert pervec funksionit shoqerues, kenduan edhe me vete, gje qe nuk kishte ndodhur me perpara, dhe as nuk u perserit me. Refrenin e kendon solo Mariana Leka. Si "trio vokale" kane marre pjese edhe ne te tjera Koncerte apo Festivale. Nese shikon ne youtube cfaredolloj videoje nga Festivali i fundvitit 1987, per shembull ate te Vaces (si e ftuar) me "Valsin e lumturise", trioja ne fjale eshte e inkuadruar shume paster duke qene pjese e rendesishme e kenges. Ne Youtube kengen "Rritu bir i nenes" e ka hedhur ne kanalin e tij autori i saj E. Shengjergji.
Kur Vjen Pranvera 1987 (1987)
  • Kur Vjen Pranvera 1987
  • Viti: 1987
  • 27/03/1987 - 27/03/1987
  • Prezantuesit: A. Kanani
  • TV: Rtsh
  • Radio: Radio Tirana