TEKSTESHQIP
Festivali i 15-të në RTSH
Festivali i 15-të i Këngës në RTSH u zhvillua në Dhjetor të vitit 1976 në Tiranë.

Kënga fituese u shpall “Nënë moj do pres gërshetin”, muzika Avni Mula, teksti Hysni Milloshi, kenduar nga Vaçe Zela dhe Avni Mula.

Cmimi i dyte:
"Lart flamujt e kongresit", muzika Ferdinand Deda, teksti Natasha Lako, kenduar nga dueti Janaq Mici - Petrit Lulo dhe dueti Zeliha Sina - Petrit Lulo.
"Buka dhe çeliku", muzika Agim Prodani, teksti Pandeli Koçi, kenduar nga Ema Qazimi dhe Zeliha Sina.

Cmimi i trete:
"Kenge per Tiranen", muzika Nikolla Zoraqi, teksti Dritero Agolli, kenduar nga Gaqo Cako dhe Ema Qazimi.
"E bukura Shqiperi", muzika Pjeter Gaci, teksti Fatmir Gjata, kenduar nga Tonin Tershana dhe Petrika Rrembeci.
"Fshati i ri", muzika Kastriot Gjini, teksti Shaban Murati, kenduar nga dueti Adriana Ceko - Kujtim Kamberi dhe dueti Liliana Kondakçi - Hysni Zela.
Festivali i 15-të në RTSH (1976)
  • Festivali i 15-të në RTSH
  • Viti: 1976
  • Array - Array
  • Teatri i Operas dhe Baletit
  • Prezantuesit: Rezana Celiku & Ilir Bibolli
  • TV: TVSH
  • Radio: Radio Tirana