Thënie Për Gjuhën Shqipe

Thënie Për Gjuhën Shqipe

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Geg' e tosk', malsi, jallia jan' nji komb, m'u da, s'duron; fund e maj' nji a Shqipnia e nji gjuh' t'gjith' na bashkon.
  Ndre Mjeda aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Rilindja e gjuhës sonë është rilindje e jetës sonë kombëtare.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vritmëni, po ma ruani gjakun se do t’u duhet nipërve dhe stërnipërve tuaj të shkruajnë gjuhën shqipe.
  Petro Nini Luarasi aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Të mbetur pa unitet fetar, e vetmja lidhje që ka mbajtur shqiptarët të bashkuar ka qenë gjuha.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  E ashpër, e vrazhdë, si populli i fuqishëm që e flet, por edhe plot shije e hijeshi, si frutat dhe lulet e malit ku flitet, gjuha shqipe – ndonëse e varfëruar nga një palëvrim shumë herë shekullor – është e aftë të shprehë, me një ndjenjë të mrekullueshme, nuancat, konceptimet më të holla e të mprehta të mendimit njerëzor.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që nuk di gjuhë të huaja, nuk di asgjë as për gjuhën e vet.
  Johann Wolfgang Von Goethe aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Gjuha shqipe është sa muskuloze aq edhe të brishtë.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-10-22 07:12:09
  Rrënja e një populli, është gjuha e tij.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Bota ka një shpirt, dhe kush arrin ta kuptojë këtë shpirt, do të arrijë të kuptojë gjuhën e gjërave.
  Paulo Coelho aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Fillimi e themeli i çdo diturie është gjuha… Ne shqiptarët, duhet ta ruajmë me kujdes gjuhën tonë, si një pishtar të denjë që të mos e shuajnë erërat armike…
  Jeronim De Rada aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Egoizmi i flet të gjitha gjuhët dhe i luan të gjitha rolet, edhe atë të zemërgjerësisë.
  François de La Rochefoucauld aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Gjuhët e huaja të duhen vetëm kur shet, se kur shkon të blesh të gjithë të marrin vesh si ç'ke me të.
  Gabriel García Márquez aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Letërsia jonë popullore është ruajtur dhe përcjellë vetëm nga gratë e fëmijët dhe nuk mund të mos merrte veçse formën naive të gjuhës së tyre.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-10-23 15:47:15
  Pasi të humbësh historinë, gjuhën dhe kulturën, pastaj e ke radhën ti vet!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-06-10 07:39:48
  Jemi komb i pa parë. Jemi të lumtur që jemi Shqipëtar. Gjuhën tonë mos ta përzihem. Në vendë të Okes të themi mirë.
  Naxhije Muhadri aforizma
 • 2022-06-29 18:10:57
  Gjuha Shqipe fton, dashuron, hap portën, nektarin e jetës ofron, ndërton përjetësi poezisë, prozës e ardhmërisë, edukon rininë dijedashes të Arbërisë.
  Tyran Prizren Spahiu aforizma
 • 2022-07-07 08:16:59
  Gjuha jonë embël tingllon, si komb jemi shtat miljon. Jemi treshe e pa ndarë, Shqipëri Flamur Shqipëtar.
  Naxhije Muhadri aforizma
 • 2022-07-18 21:07:41
  Toskerishtja, gegerishtja qendrojne bashk ne unison, jane shpirti i nje kombi qe na mban, idetifikon, dialekti jug-veri gjuhen shqipe e pasuron.
  Qani Seferaj aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Askush nuk arrin t’i bindë njerëzit e thjeshtë më mirë se ata që flasin një gjuhë të pakuptueshme.
  Jean-François Paul de Gondi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një shkrimtar i vërtetë nuk shkruan në gjuhën që mësoi kur u rrit, por në gjuhën që di që në fëmijëri.
  Isaac Bashevis Singer aforizma